Tiyatro dünyasının acı kaybı… Emektar oyuncu ve seslendirme sanatçısı Ergün Uçucu hayatını kaybetti.

Uçucu , 79 yaşında hayata gözlerini yumdu… Uçucu’nun vefatını oğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Canberk Uçucu  “Elveda babam, ustam ve en iyi arkadaşım… Elveda” mesajını paylaştı.

Ergün Uçucu kimdir?

Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı olan Ergün Uçucu 1940 tarihinde dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Uçucu, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısıydı. Yıllarca TRT’de Tatlı Cadı gibi dizilerde ve filmlerde seslendirme yapan sanatçı, sinema filmi ve dizilerde de rol aldı.

Yönettiği tiyatro oyunları

Komşu Köyün Delisi: Üstün Dökmen – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2001
Eşşeğin Gölgesi: Haldun Tanerl – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1998
Macun Hokkası: Müsahipzade Celal – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1996
Savaş Baba: Yakovos Kambanellis – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1994
Çaylaklar: Ahmet Önel – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1995
Bir Şehnaz Oyun: Turgut Özakman – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1992
İkinci Bölüm: Neil Simon – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1991
Tersine Dönen Şemsiye: Sabahattin Kudret Aksal – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1990
Sihirbazlar ve Oyuncular: Erdinç Dinçer – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1988
Fadik Kız: Orhan Asena – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1988
Çılgın Dünya: Lope De Vega – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1987
İspinozlar: Orhan Kemal – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1985
Sarı Pınar 1914l: Turgut Özakman – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1979
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım: Haldun Taner – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1978
Yazıcı (Orta Oyunu): Ergun Uçucu – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1978
Fernando Anrrabal: Colin Higgins – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1978
Topuzlu: Hidayet Sayın – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1977

Rol aldığı oyunlar

Getto: Joshua Sobol – Ankara Devlet Tiyatrosu – 2000
Bir Şehnaz Oyun: Turgut Özakman – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1992
Lavanta Çiçeği (oyun): Marguerite Duras – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1989
Satıcının Ölümü: (Arthur Miller – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1988
Bütün Menekşeler Annem Kokar: Müzeyyen Ergin Emin – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1986
Hırçın kız: William Shakespeare – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1995
Cengizhan’ın Bisikleti: Refik Erduran – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1981
Sarı Pınar 1914l: Turgut Özakman – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1979
Yazıcı (Orta Oyunu): Ergun Uçucu – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1978
Özgürlüğüne Kavuşturulan Don Kişot: Anatoli Vasilyeviç Lunaçarski – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1978
Harould ve Maude: Colin Higgins – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1977
Körüden Görünüş: Arthur Miller – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1976
Pas Pas (oyun): İon Paieşu – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1975
Parkda Bir Sonbahar Günü: Recep Bilginer – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1975
Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı: Siegfried Lenz – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1974
Müfettiş(oyun): Nikolay Gogol – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1973
Karaların Memetleri: Cahit Atay – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1973
Yanlışlıklar Komedyası: William Shakespeare – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1972
İbişin Rüyası: Tarık Buğra – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1972
Şair Evlenmesi: Şinasi – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1971
Romeo Juliet: William Shakespeare – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1971
Becket Yahut Tanrılarının Şerefi: Jean Anouilh – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1971
Kırgınlar Evi: Bernart Shaw – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1970
Lisistrata: Aristophanes – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1969
Yedekçi: Müsahipzade Celal – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1968
Meçhul Asker ve Karısı: Peter Ustinov – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1968
Deli İbrahim: Turan Oflazoğlu – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1967
Akad^ın Yayı: Güngör Dilmen – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1967
Yakut Balık: Ergun Sav – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1966
Beş Küçük Oyun Faus ile Yorick: Jean Tardıeu – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1966
Uçurtmanın Zinciri: Refik Erduran – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1965 – 1973
İstanbul Efendisi: Müsahipzade Celal – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1965
Merdiven (oyun): Nazım Kurşunlu – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1963
Liliom: Frenc Molnar – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1963
Haylaz Çocuk (Tom Sawyer’in maceraları): Mark Twein – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1963
Kulaktan Kulağa: Augusta , Lady Gregory – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1962
Don Huan: Moliere – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1963
Kral Oidipuz: Sofokles – Ankara Devlet Tiyatrosu – 1959

Filmografisi

Eve Düşen Yıldırım – 2012
Hisarbuselik – 2006
Yuvadan Bir Kuş Uçtu – 2003
Bizim Evin Halleri – 2000
Aile Kadını – 1987
Namuslu – 1984
Aile Kadını – 1983
İffet – 1982
Uykudan Önce – 1980’ler

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR